Romania crestin ortodoxa sub ocrotirea Maicii Domnului

28.11.2017 16:57

Pilonii unei natiuni sunt poporul, statul si cel mai important biserica, prin ele neamul  creste sanatos cu radacini adanci si puternice in traditie, morală, și alte valori perene ale familiei (biserica de acasa) si educatiei viitoarelor generații sanatoase, fara ele natiunea se degradează și piere.

Poporul, credinta si regele au facut Unirea, Marea Unire.  De aceeia inainte de Ziua Nationala a Romaniei este randuita Ziua Nationala a Bisericii Ortodoxe. Daca zilele urmatoare o sa faceti un sondaj o sa vedeti ca putini stiu istoria. Poporul roman si-a pastrat unitatea prin crestinism, limba si radacinile comune (ramificate in toate zonele in care soarta ne-a despatit fizic dar nu și spirirual), tinute cu sfintenie ca mostenire sacră din mosi si stărmosi.

Suntem crestini de 2000 de ani si iata ca: „După secole de suferinţă creştineşte îndurate am ajuns la unitate naţională“. Au trecut 99 de ani de la Marea Unuire din 1918. Aproape doua secole am jinduit dupa ea si iata ca Dumnezeu ne-a dat putere, rabdare ca sa nu ne dezbinam, sa ramanem inpreuna spiritual inante dea realiza și unitatea faptica.

Data de 10 octombrie 1914 avea sa ramana in cronologia Romaniei drept momentul in care monarhia avea sa se consolideze prin prezenta celui de-al doilea rege al statului roman modern. La varsta de 49 ani, Ferdinand I devine rege al Romaniei depunand juramantul solemn si lunandu-si in fata tarii angajamentul ca va fi un "bun roman". Ferdinand a iubit Romania si poporul roman. Din admiratie si respect pentru religia nationala a romanilor, Ferdinand renunta la cultul catolic si de boteza de bunavoie crestin-ortodox pentru a fi in rand cu tara si poporul sau. Guvernul roman nu i-a cerut acest lucru, permitandu-i sa ramana catolic. Ferdinand a ales insa Ortodoxia, fiindca copiii viitorului rege si mostenitorul tronului trebuiau sa fie crestin-ortodocsi, fiindca urmau sa conduca un popor majoritar crestin si ortodox.

Atunci in decembrie 1918, la unire, Regele si viitorul Patriarh al Romaniei Mari, Miron Cristea, au facut planuri pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului, o catedrala ortodoxa, pe care dupa 100 de ani, iar cu ajutorul lui Dumnezeu vom avea acesta Catedrala în 2018.

,,Civilizaţia şi istoria au început acolo unde locuieşte azi neamul românesc.”(W. Schiller, arheolog american) “Limba lor [românilor] n-a putut fi extirpată deşi sunt aşezati în mijlocul atâtor neamuri de barbari şi aşa se luptă să nu o părăsească în ruptul capului, încât parcă nu s-ar fi luptat atâta pentru viaţă cât pentru o limbă.” (Antonio Bonfini) Limba si credinta ne-au salvat, iar dusmanii nostrii s-au luptata sa le distruga. In vechea austro-ungarie scoala si documentele erau unmai in unguseste, Bucov a venit cu tunurile sa ne distruga disericile, la tot felul de avantaje si forme de opresiune a fost supus neamul romanesc sa-si lase credinta, datinile si limba (Barncoveanu, martirii ardeleni sunt numai cateva exemple) Dupa batalia de la Posada, Mircea cel Batran intareste biserica numind un episcop al Tarii Romanesti – Iachint de Vicina venit din Dobrogea.(vezi m. mult pe blog ioanelixir si fb. ioan monahul)